Iubirea, Viata si Munca

Iubirea_Viata_si_Munca.jpg

Autor: Elbert Hubbard

Editura: Pavcon

Categorie: Dezvoltare personala

Narator: Constantin Pavel

An publicare: 2015

Durata: 02h 40min

54Lei

44 63 Lei
Cumpără

Imaginile sunt cu titlu de prezentare. Preturile pot fi modificate fara o notificare in prealabil.


Descriere

Rugaciunea suprema a inimii mele nu este sa fiu invatat, bogat, faimos, puternic sau „bun”, ci, pur si simplu, radios. Imi doresc sa radiez sanatate, bucurie, curaj, calm si bunavointa. Doresc sa traiesc fara ura, capricii, gelozie, invidie, frica. Doresc sa fiu simplu, onest, franc, natural, curat in minte si in trup, neafectat – gata sa spun „nu stiu” daca este asa si sa fiu cu toti oamenii in egalitate absoluta – sa fac fata oricarui obstacol si sa depasesc fiecare dificultate neconditionat si fara teama.

Le doresc celorlalti sa-si traiasca vietile, de asemenea, la cele mai inalte cote, din plin si in cel mai bun mod posibil.

In acest scop, ma rog ca eu sa nu ma pot amesteca, interfera, dicta, da sfaturi care nu sunt dorite sau asista atunci cand serviciile mele nu sunt necesare. Daca pot ajuta oamenii, atunci o voi face dandu-le o sansa de a se ajuta ei insisi; si daca pot sa ii ridic sau sa-i inspir prin exemplu, deductie, sugestie, o fac asa, mai degraba decat prin ordin sau dictat.

Acestea fiind spuse, doresc sa fiu radios – sa radiez viata.

Omenirea daruieste cele mai mari premii, atat in bani, cat si in onoruri, pentru un singur lucru: INITIATIVA.

Ce este INITIATIVA? Va voi spune: sa faci lucrul care trebuie facut, fara sa ti se ceara sa-l faci! Pe langa actiunea de a face lucrul corect fara sa ti se ceara, mai exista altceva aproape la fel de important: sa faci lucrul care trebuie facut, dupa ce ti se spune o singura data sa-l faci.

Exista oameni care nu fac niciodata un lucru pana cand nu li se spune de doua ori sa-l faca; si pentru asta vor obtine onoruri si plati neinsemnate.

Mai exista, de asemenea, oameni care fac ce trebuie doar cand nevoia ii ajunge din urma - si obtin doar indiferenta, in loc de onoruri, precum si sume de-a dreptul derizorii. Acesti oameni isi petrec majoritatea timpului plangandu-si norocul.

Apoi, si mai jos decat acestia descoperim oameni care nu vor face ce trebuie nici macar atunci cand cineva le arata cum se face si ramane sa-i supravegheze; acestia sunt intotdeauna fara serviciu si primesc dispretul pe care-l merita... (cu exceptia cazului in care au un tatic bogat; insa Destinul ii va astepta in apropiere, cu maciuca pregatita).

Tu din care categorie faci parte?